PARK’S GEPOCHEERDE EITJES MET ZALM OP BRIOCHE
Kan jij niet naar PARK komen? Dan komt PARK toch naar jou! Chef Sander Louwerens deelt daarom vanaf nu iedere woensdagmiddag één van zijn favoriete PARK gerechten die jij gemakkelijk thuis kan bereiden.
Vergeet je niet de kaarsjes aan te steken en een wijntje in te schenken? Eet smakelijk!
Benodigdheden
Voor 2 personen
4 eieren
4 sneden brioche brood
4 plakken gerookte zalm
50 gram roomboter
Scheut Azijn
Snufje Zout/peper
Bereidingswijze
Zet een grote pan water op met een scheut azijn en een flinke snuf zout
Toast de brioche en beleg de toast met zalm
Maak een draaikolk in het kokende water en voeg een voor een de eieren toe
Zet het water wat zachter zodat het net niet kookt
Laat de eieren er twee minuten in zitten
Dep ze met wat keukenpapier en leg ze op de toast met zalm
Doe in een klein pannetje een scheutje water
Kook het en tik er kleine klontjes roomboter door
Schep de boter over de eieren, wat peper, garneer met jonge spinazie en bieslook
Eet smakelijk!
Sander Louwerens
Chef-kok PARK Café-Restaurant